Fondita Nordic Micro Cap täytti kymmenen vuotta

2016-10-20

Fondita Nordic Micro Cap -rahasto täytti 29. elokuuta kymmenen vuotta. Vuosipäivän kunniaksi rahaston B-osuuden arvo nousi uuteen ennätykseensä, +191 %:iin rahaston aloituksesta. Rahasto on historiansa aikana tuottanut paremmin kuin pohjoismaiset ja eurooppalaiset pien- ja suuryritysindeksit. Rahaston kymmenen vuoden tuotto on keskimäärin ollut 11,3 % vuosittain verrattuna 7,5 %:iin Carnegie Small CSX Nordic Return indeksiin. Fenix Outdoor ja Lagercrantz ovat esimerkkejä rahaston parhaista omistuksista, jotka ovat olleet salkussa alusta saakka. Myös Addtech ja Detection Technology ovat luoneet rahastolle lisäarvoa viime vuosina. Rahaston kymmenvuotisesta historiasta löytyy kymmenen salkkuyhtiötä joista on tehty hyväksytty ostotarjous. Ostotarjous on keskimmärin ollut 44 % yli kauppaa edeltäneen päivän pörssikurssin.

Fondita Nordic Micro Cap on saanut paljon myönteistä huomiota ja rahasto onkin voittanut palkintoja vuosien saatossa. Morningstar Fund Awards valitsi rahaston parhaaksi pohjoismaiseksi osakerahastoksi vuosina 2013 ja 2014. Kesästä 2013 lähtien rahaston arvosana on Morningstar Analyst Ratingin asteikolla Silver. Pohjoismaisten rahastojen joukossa tämä on tällä hetkellä annetuista arvosanoista korkein.

Haemme rahastoihimme jatkuvasti yrityksiä jotka pystyvät vaikuttamaan tulevaisuuteensa, toimivat kasvavilla markkina-alueilla sekä kevyellä pääomarakenteella ja taustalla toimii vahva omistaja

Rahastomme