Fondita European Micro Cap – loistavat 6kk takana

2017-11-01

Seitsemäs rahastomme, Fondita European Micro Cap käynnistettiin maaliskuussa 2017. Rahaston aloitus on ollut erinomainen niin rahastoon virranneiden pääomien kuin myös rahaston tuoton suhteen. Ensimmäisen puolen vuoden aikana rahaston pääomat ovat nousseet lähes 50:n miljoonan euron tasolle ja tuottoa on kertynyt erinomaiset 25 %.

Moni seikka tukee rahaston tuotonkehitystä. Ensinnäkin Euroopan talouskasvu jatkuu hyvällä tasolla, mutta vielä tärkeämpää ovat mielestämme rakenteelliset muutokset, joita havaitsemme yhteiskunnassa. Näitä muutoksia ovat mm. ikärakenteeseen liittyvät muutokset, digitalisaatio, ympäristöliiketoiminnan esiinmarssi sekä tehostamiseen liittyvät liiketoimet. Esimerkkinä voimme mainita rahaston suurimman sijoituksen S&T:n, joka kehittää digitaalisia ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin. Yhtiö kasvaa niin orgaanisesti kuin yritysostojen kautta. Laajentaakseen tarjontaansa kyberturvallisuusratkaisujen osalta S&T osti vastikään lähimmän saksalaisen kilpailijansa. Yhtiön osakekurssi on tuplaantunut rahaston aloituksesta.

Sähköajoneuvojen moottorivalmistaja Aumann ja sähköajoneuvojen akkuvalmistaja Paragon ovat myös vaikuttaneet erittäin myönteisesti rahaston kehitykseen ympäristötietoisuuden levitessä maailmalla laajalle. Monet suurkaupungit ovat mm. rajoittamassa päästöjä. Seikka, joka merkitsee suuria investointeja mm. sähköajoneuvotuotantoon.

Monet sijoituskohteistamme hyötyvät kasvavasta ympäristötietoisuudesta. Lisäksi näemme mahdollisuuksia pienempien niche-toimijoiden kasvulle mm. tulevaisuuden teknologioiden kehittämisessä. Tämän tyyppisiä toimijoita ovat mm. terveydenhuollon tietojärjestelmiä tuottava Nexus, pilvipalveluita tuottava Datagroup, lääketeknologiayhtiöt Eckert & Ziegler sekä Coltene. Se että ikääntyvä väestö haluaa myös jatkossa elää terveellistä elämää, vaikuttaa myönteisesti hollantilaisen pyörävalmistaja Accell Groupin toimintaan. Yhtiö on sähköpyörien markkinajohtaja monella markkinalla. Yhtiön näkymät ovat mielestämme vahvat, ottaen huomioon sen, että sähköpyörämarkkina kasvaa vuositasolla noin 20 %.

Fondita European Micro Cap -rahaston vastuullinen salkunhoitaja Kenneth Blomqvist sekä rahaston toinen salkunhoitaja Tom Lehto jatkavat huomisen tähtiyritysten metsästystä. Nämä ovat usein hyvillä kasvunäkymillä varustettuja, taseiltaan vahvoja, mutta unohdettuja niche-toimijoita, jotka omaavat kannattavan toimivuutensa jo osoittaneen liiketoimintamallin. Lisäksi nämä yhtiöt ovat usein perhe tai yrittäjäomisteisia. Tämä on seikka, jota arvostamme.

Rahastomme