Fondita European Micro Capilla menestyksekäs ensimmäinen vuosi

2018-03-12

Rahaston tuotto toiminnan alusta (7.3.2017) on ollut n. +25 % hyvin kehittyneiden sijoitusten myötä. Salkunhoitaja Kenneth Blomqvistin mukaan useampi rahaston sijoituksesta on vuoden aikana esittänyt odotuksia vahvempaa tuloskasvua paremmasta kysynnästä ja onnistuneista tehostustoimista johtuen. Useampi yhtiö toimii aloilla, joissa näemme pitkällä tähtäimellä myönteisiä trendejä, mm. tulevaisuuden teollisuudessa, teknologiatoimialalla, digitaalisissa palveluissa ja terveysteknologian toimaloilla.

Rahaston myönteiseen kehitykseen on eniten vaikuttanut itävaltalainen teollisuuden ohjelmistoyhtiö S & T, jonka kasvua siivittää lisääntyvä kysyntä tuotannon automatisoinnissa, valmistavan teollisuuden digitalisointi ja turvaratkaisut. Yhtiön saksalaisen kilpailijan yritysosto on osoittautunut menestyksekkääksi, S & T on leventänyt sekä tuotetarjontaansa että asiakaskuntaansa. Perheomisteinen sähkötyökaluvalmistaja Einhell Germany on myös rahaston menestyksekkäimpiä sijoituksia. Yhtiön kasvu on kiihtynyt ja kannattavuus parantunut. Strategia myydä ”saksalaista laatua edullisempaan hintaan” on ollut menestyksekäs yhtiön päämarkkinoilla Keski-Euroopassa ja Australiassa.

Päivitettyään näkymiänsä vuodelle 2017 ja 2018 kaksi kertaa lyhyellä aikavälillä myös saksalainen UV-teknologiayhtö Dr Hoenle kuului rahaston parhaisiin osakkeisiin. Yhtiö on maailmanlaajuinen markkinajohtaja tuotealueillaan, jonka teknologiaa käytetään useassa teollisuudessa ja joka antaa asiakkaalle mahdollisuuden tehostaa tuotantoa ja parantaa tuotannon laatua. Yllä mainitut yhtiöt jatkavat markkinaosuuksien voittamista, ja näemme trendin jatkuvan lähivuosina, jonka takia yhtiöt ovat edelleen kiinnostavia. Jatkamme mielenkiintoisten sijoituskohteiden metsästämistä pitkällä aikajänteellä yhtiöitäjotka toimivat tulevaisuuden teknologioiden parissa, Kenneth Blomqvist sanoo. 

Rahastomme