Osakemarkkinoilla rajuja heilahteluja

2020-03-13

Osakemarkkinoilla rajuja heilahteluja

Koronaviruksen leviämisen myötä osakemarkkinat ovat olleet kovassa myllerryksessä. On suurta epävarmuutta siitä, kuinka negatiiviset viruksen vaikutukset tulevat olemaan maailmantaloudelle. Tämän lisäksi öljyntuottajamaiden erimielisyydet ovat aiheuttaneet öljyn hinnan laskun, mikä on ollut omiaan lisäämään sijoittajan ahdinkoa. Pudonneet osakekurssit koettelevat myös meidän sijoittajia, ja on ikävä todeta rahastosalkkujen supistuneen. Vaikka lasku on ollut poikkeuksellisen jyrkkä ja nopea, on historia osoittanut pitkäjänteisen sijoittajan olevan vahvoilla.

Mitä toimenpiteitä me olemme tehneet?

Me, kuten useimmat muut alan toimijat, olemme varautuneet viruksen aiheuttamiin poikkeusoloihin taataksemme toiminnan jatkuvuuden kaikissa oloissa. Meille ensiarvoisen tärkeää on henkilökunnan hyvinvointi ja mm. mahdollisuus etätyöhön.

Mitä osakemarkkinoihin tulee, on vaikea ennustaa, kuinka kauan epävarmuus vallitsee ja kuinka merkittäviä taloudellisia seurauksia viruksella tulee olemaan. SARS-epidemia aiheutti epävarmuutta pörsseissä vuosina 2002-2003, jonka kesto oli 3-4 kuukautta. COVID19-virus on osoittautunut leviävän helpommin. Meidän sijoitushorisonttimme on pitkäjänteinen, ja myllerrys antaa mahdollisuuden tehdä löytöjä laatuyhtiöiden joukosta. Tietyiltä toimialoilta, kuten esimerkiksi digitalisaation saralta, voi löytää yhtiöitä, joiden tulevaisuus näyttää valoisalta.   

Mitä yksittäinen sijoittaja voi tehdä?

Vaikka osakemarkkinat näyttävät nurjat puolensa juuri nyt, me painotamme pitkäjänteisyyttä, joka on Fonditan sijoitusfilosofian ehdottomia kulmakiviä. Lyhytnäköinen, tunnepitoinen toiminta harvemmin johtaa hyvään lopputulokseen. Sijoittajalle, jolla on pitkäjänteinen sijoitushorisontti, maltti on yleensä paras ohjenuora. Me seuraamme omaa sijoitusfilosofiaamme, jossa valitsemme rahastoihimme ne yhtiöt, joilla on pitkäjänteiset ja vahvat toiminnan ajurit ja hyväksi todettu liiketoimintamalli.
fredrikk

 

 

Fredrik von Knorring
Fondita Rahastoyhtiö  

Rahastomme